Morten Kielland  

Historiske bilder av "Marie"

 

Her er et utvalg av eldre bilder fra "Maries" liv og historie.

Vi vil takke familiene

Archer, Ellingsen, Fabritius, Finne, Heuch, Holst, Nilsen og Lien

for disse bildene.

Særlig takk til Anne Catherine Archer, som låner ut serverplass.

Jeg har forsøkt å ordne bildene mest mulig kronologisk.

God fornøyelse!

 

Det eldste bildet vi har av "Marie". Det er sannsynligvis tatt i 1900, da Anthon B. Nilsen overtok etter Eugen Petersen. Vi legger merke til "N" i vimpelen, det lille toppseilet uten jackyard, Oscar IIs monogram og sildesalat i KNS-flagget (altså før 1905). Dessuten toppstaget som går ned på den meget smekre klyverbommen, sidestagene på samme, samt manglende røstjern til toppvantene. Mange lystbåter hadde toppstag til tross for at klyveren ble satt flyvende, sannsynligvis på grunn av de store toppseilene som ble brukt. Seilet på bildet er det lille toppseilet.

  

En av Gunnar Holsts døtre, enten Eva eller Anne Marie, er med pappa på tur torsdag den 28. juni 1923. Broderiet er tydeligvis mer spennende enn seilingen. Dette er et av de tidligste bildene fra Holsts tid (1922-1942). Gunnar Holst var sønn av Anthon B. Nilsen.

  

"Marie" ligger i Hankøsund og Gunnar slapper av med en morgenpipe på sin faste plass i cockpiten. Interessante tekniske detaljer er den asymetriske bomkrykka, den meget lave løygangen, taljen for storseilskjøtet, samt at skjøtet er skåret i den gale veien for z-slått tauverk (motsols).

  

Gunnar Holst med noen læresvenner. For øvrig samme situasjon som over. Bildet heter "Morgenpiben". Gunnar Holsts gode venn Andreas B. Bjørnebye barberer seg i bakgrunnen.

 

 

   

Hei, hvor det går! Frisk seilas med rekka i vann. Fordi "Marie" har såpass mye seil og er forholdsvis smal og grunn, skal det ikke så mye til før hun legger rekka i vann.

Vi ser en ung gast, enten en av Holsts døtre eller en av de mange unge herrer han hadde med.

 

 

Et annet bilde fra den samme turen, visstnok "på vei til Strömstad med et stik i skjøtene". Andreas Bjørnebye sitter til rors mens skipperen navigerer.

 

Et tredje bilde fra samme tur som over. Vi merker oss jekkespillet på dekk, at klyveren ikke er satt, samt hvordan halingen til strammetalja for sidestaget på klyverbommen er ført inn gjennom rekkebordet og gjort fast på et kryssholt der. Vi ser også hvordan klyverskjøtet er arrangert.

 

 

Andreas B. Bjørnebye etter dagens seilas. Legg merke til hanefoten på gaffelen og den pussige bomkrykka.

 

 

 

  

"Marie" på sommertur ca 1930. Vi legger merke til seilpresenningen over fokka og måten den er beslått og stuet på. Legg også merke til strammeanordningen for toppvantet og kastepøsen som er hengt opp i det. Storseilet er lisset til bommen, noe som var vanlig på lystbåter med gaffelrigg. Storseilet har dessuten liggende paneler, ikke stående. Mannen vi skimter på bildet er Kristoffer, fra Øyenkilen i Østfold, fast matros og kokk om bord. Kristoffer var ansatt i firmaet Anthon B. Nilsen som vaktmester, og visstok alltid blid, nokså påståelig, og særdeles god til å sprøsteke flyndre.

 

Kristoffer, Gunnar Holst og fru Holst på tur en fin sommerkveld. Vi skimter Bevøya i bakgrunnen. Av tekniske detaljer kan vi legge merke til at seilduken på dekket går helt ut til rekkebordet og at fargen på dekket var relativt mørk, muligens grønn.

  

Gunnar Holst i sin nyinnkjøpte motorjolle. I loggboken står følgende: "Jeg har i dag kjøpt motorjolle og er meget fornøiet". Jolla hadde en liten innenbordsmotor og ble brukt til å slepe "Marie" med når det var helt vindstille. Vi bruker vår jolle på akkurat samme måten. Bildet er tatt i Klokkerbukta ved Lervik. I bakgrunnen ser vi Tangen på Engelsvikøya.

 

Gunnar Holst med frue og noe godt i glasset.

 

 

 

"Marie" ankommer Havna på Tjøme torsdag den 6. august 1931. De som er om bord er Gunnar Holst, broder Kjell, og Holmsen. Kjell mistet en hel flaske whisky i vannet, noe som selvsagt er behørig illustrert og forhånet i loggboken.

 

 

Samme situasjon som over, her er fokka kommet ned. Vi legger også merke til at det er tatt to rev i storseilet, en ikke uvanlig seilføring for "Marie".

 

 

 

  

Andreas Bjørnebye og Gunnar Holst i Ula. Stor flagging. Legg også merke til jolletrappen med seilduk bak. Seilduken skulle beskytte fribordet mot merker fra skoene.

 

Morgentoalettet ser ut til å være unnagjort. Bemerk dobøtta og kastepøsen. Selv om "Marie" hadde WC om bord, er det tydelig at mange foretrakk bøtta, eller "Siri".

 

 

 Underveis. Gunnar Holst, Andreas Bjørnebye og Kristoffer "Colombus" en deilig sommermorgen i lett bris. Jeg tror det er utseilingen fra Portør.

 

 

 

  

Gunnar Holst pusser tennene. Et herlig bilde med mange flotte detaljer.

 

 

 

 

 

"Marie" ankommer Larkollen i frisk ettermiddagsbris, iført mellomklyver og fullt storseil. Eldøya i bakgrunnen. Bildet er tatt fra Gunnar Holsts brygge rett nedenfor landstedet "Kubakken", i dag hjem for hans barnebarn, kunstneren Hanne Heuch. Mange lærerike detaljer også på dette bildet; og for en vakker seilbåt!

  

 

Et av mine favorittbilder. Gunnar Holst iført sydvest under ganske frisk og fuktig bidevindsseilas, men ikke mer enn at Marie fortsatt kan føre fullt storseil.

  

 

Damebris.

 

 

 

  

"Marie" er til salgs. Murmester Sverre Ellingsen fra Bærum ser på båten. Han hadde "Marie" fra 1948 til 1951. Dette bildet er muligens tatt i 1948. Vi ser at "Marie" nå har fått propell og hull i roret. Dette må ha skjedd en eller annen gang etter 1942, for så lenge Gunnar Holst hadde båten var det ikke motor om bord.

 

 

Samme situasjon som over, antakelig 1948.

 

 

 

 

  

"Marie" med bermudarigg! Bildet er fra den perioden murmester Sverre Ellingsen hadde henne, 1948-51.

 

 

 

  

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

  

 

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

 

 

 

  

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

 

 

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

  

 

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

 

 

Fra Ellingsen-perioden, 1948-51.

 

 

  

Fra den perioden C. P. Callin i Arendal hadde Marie - eller "Fant", som hun het den gangen. Han kjøpte båten av Ellingsen høsten 1951 og solgte høsten 1956 til Rolf Berthelsen fra Oslo.

  

 

Bjarne Lien til rors under Tall Ships Race i København i 1974. Det gamle roret henger fortsatt på. Det falt av utenfor Risør under den neste eieren, norskamerikaneren Ralph Arnesen. 

   

 

Copyright all images: Morten Kielland

Siden ble sist oppdatert 11/2-2011

Standard Hvitt og blått